maandag, 27. december 2004 - 10:37

2 miljoen voor getroffen landen vloedgolf

Den Haag

Koningin Beatrix en premier Balkenende hebben hun medeleven getoond aan de landen in Azië, die zijn getroffen door vloedgolven na een zeebeving. Ook minister Bot van Buitenlandse Zaken heeft zijn collega's in de getroffen gebieden zijn medeleven betuigd. Naast de steunbetuiging heeft Nederland 2 miljoen euro ter beschikking gesteld aan het Internationale Rode Kruis. Eerder maakte het Nederlandse Rode Kruis al bekend 100.000 euro te geven.

De ANWB meldt dat het aantal vermiste Nederlanders in Thailand is opgelopen tot 15. De 15 zijn op Phuket en het eiland Ko Phi Phi verrast door vloedgolven. Op Sumatra zijn zeker 45 Nederlander gewond geraakt. Hun verwondingen variëren van snijwonden van botbreuken.

In de loop van de ochtend zoekt de ANWB contact met de ziekenhuizen waar de gewonden liggen. Dit wordt bemoeilijkt door de slechte communicatie in de getroffen gebieden. In Phuket heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een steunpunt met twee medewerkers ingericht. In de nacht van zondag op maandag hebben 350 mensen contact opgenomen met de ANWB.
Provincie:
Tag(s):