zondag, 19. december 2004 - 20:28

ADO straft Feyenoord af

Den Haag

Op de valreep van de winter had Feyenoord - door de nederlaag van PSV - de spanning in de competitie nog weer even kunnen terugbrengen. In het Zuiderpark zag het daar echter geen moment naar uit: De Rotterdammers verloren kansloos van ADO Den Haag: 2-0.
<BR>

Wat de Rotterdammers nog konden aanvoeren was de gebrekkige voorbereiding. Zo was Shinji Ono in de nacht voorafgaand vader geworden en derhalve nauwelijks enige slaap gehad. Daarbij kreeg Karim Saidi in de warming up te kampen met ademhalingsproblemen. Terwijl Loovens, Ghali en Paauwe sowieso al langs de kant dienden te blijven.

Toeval of niet, maar het duel was in het het Zuiderpark nog geen twee minuten aan de gang, of Saidi liet Geert den Ouden bij zich vandaan lopen. De spits werd op maat bediend door Sjaak Polak en maakte alleen voor Patrick Lodewijks geen fout.

Met Gianni Zuiverloon na acht minuten voor Saidi herstelde Feyenoord zich snel van de tik, maar overtuigend werd het nooit wat de ploeg van Ruud Gullit te bieden had. Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd in het Zuiderpark, maar wel één zonder écht uitgespeelde kansen.

Het spelbeeld bleef na rust hetzelfde: twee ploegen die elkaar niets toegaven. De thuisploeg kreeg de 2-0 in de 64ste in de schoot geworpen, door waanzinnig uitverdedigen van Patrick Mtiliga. Den Ouden kon de bal onderscheppen en Polak een niet te missen kans bieden.

Vijf minuten voor het einde kreeg Feyenoord nog z'n beste kans van de wedstrijd, toen Dorus de Vries redding moest brengen op een kopbal van Dirk Kuyt. Het was niet meer dan een plaagstootje, en de verdiende Haagse zege kwam er geen moment door in gevaar. Sterker: Den Ouden was één minuut voor tijd nog dicht bij een derde Haagse treffer.