donderdag, 30. december 2004 - 15:45

Afsluiting Keizer Karelplein

Nijmegen

Zaterdag 1 januari is de grote aftrap van het Nijmeegse jubileumjaar. ‘Nijmegen 2000 jaar’ begint met een groot spektakel midden op het Keizer Karelplein. Voor een paar uur is de meest chaotische verkeersrotonde in de stad helemaal van de voetgangers! Het afsluiten van het plein wordt uitgevoerd in een strak tijdsschema, zodat het verkeer hier zo min mogelijk hinder van heeft. Het plein wordt op 1 januari van 12.00 tot 20.00 uur afgezet en is dan niet bereikbaar voor auto’s.

Voetgangers kunnen wel gewoon door. Automobilisten worden ruim voor het Keizer Karelplein omgeleid. De parkeergarages in het centrum zullen deze dag geopend zijn van 10.00 tot 20.00 uur. Er worden fietsenstallingen geplaatst bij de Schouwburg en in de Bisschop Hamerstraat, deze zijn gratis en bewaakt. Toiletten zijn te vinden bij de Rabobank en op de hoek van de Graafseweg aan de kant van Hestia. In het centrale park worden ook nog diverse plaskruisen geplaatst. Het podium wordt opgebouwd voor de Vereeniging. Omwonenden zullen dus geen last hebben van opbouw van tribunes of podia zoals bij 4daage.

Het spektakel op het plein eindigt om 18.00 uur, direct na afloop om 18.15 zal begonnen worden met de afbouw en schoonmaak van het plein. Pas als de politie het sein geeft zal het plein weer vrijgegeven worden voor alle verkeer.

De gemeente en stichting Nijmegen 2000 jaar wensen u vast een geweldig feestjaar!
Provincie:
Tag(s):