woensdag, 22. december 2004 - 21:19

Albers tekent bij Minardi

Morgen zal tijdens een persconferentie door Minardi en Christijan Albers bekend worden gemaakt dat de rijder in 2005 voor het team zijn debuut zal maken in de Formule 1. Dit valt op 'F1racing.nl' te lezen.

De persconferentie begint om 13:00 uur en zal plaatsvinden in onze hoofdstad Amsterdam.

Vorige week berichtten we al dat de Nederlander dicht bij een contract zou zitten en zijn budget rond zou hebben. Nu is het contract dus ook rond.

Albers heeft de afgelopen jaren al meerdere malen getest voor Minardi. Ook eind november was hij nog in de Italiaanse bolide te zien. Buiten Minardi testte hij deze winter ook voor Jordan en het ChampCar-team Walker Racing.

Aangezien Robert Doornbos in de race was en is voor een Jordan-stoeltje, leek het Albers en zijn management wat verstandiger om volledig voor Minardi te gaan. Dat heeft de Larenaar zeker geen windeieren gelegd nu blijk dat hij een stoeltje heeft.

Het is overigens niet de eerste keer dat Paul Stoddart de teambaas van onze landgenoot is. In de Formule 3000 was de Australiër namelijk ook de teambaas van Albers. Zijn teamgenoot was toen Mark Webber. Die zit nu bij Williams, wie weet wat de kansen van Albers zijn.

Bericht bij F1racing.nl
Categorie:
Tag(s):