donderdag, 16. december 2004 - 11:05

BMW M6 een "super" bak

Rijswijk

BMW introduceert de M6.
<BR>Met de nieuwe M6 presenteert BMW M GmbH een luxe coupé in zijn meest sportieve uitvoering. En dat maakt de nieuwe grote Coupé van BMW niet alleen tot een van de aantrekkelijkste automobielen ter wereld. Het is bovendien de snelste en krachtigste. Met de nieuwe M6 presenteert BMW M GmbH een luxe coupé in zijn meest sportieve uitvoering. En dat maakt de nieuwe grote Coupé van BMW niet alleen tot een van de aantrekkelijkste automobielen ter wereld.

Het is bovendien de snelste en krachtigste 6 Serie aller tijden: 5.0 liter V10-motor, 507 pk, koppel van 520 Nm en een toerental ver boven 8.000/min. Zonder (turbo) compressor!
De hoogtoerige V10 zet zijn topvermogen via een geavanceerde sequenti묥 7-traps transmissie op de weg. Dat maakt de nieuwe BMW M6 meteen tot supersportcoupé.

Het grote verschil met de concurrentie - die meestal slechts plaats biedt aan twee inzittenden - zit 'm vooral in de weldadige ruimte van het 2+2 concept en het comfort van maar liefst 450 liter kofferruimte. En dat alles natuurlijk op het kwalitatief hoogwaardige uitrustingsniveau van een BMW van topklasse.

Maar aan de specificaties is wel heel goed te zien dat BMWs Formule 1 technologie evenals bij de M5 nu ook bij de M6 wordt toegepast door BMW M GmbH, de delicatessenwinkel van BMW waar de nieuwe M6 in kleine oplage nog grotendeels met de hand wordt vervaardigd.
Het uitvoeringsniveau hield gelijke tred met het motorvermogen. Zo is de rijke standaarduitvoering van het basismodel, de BMW 645Ci, nog verder uitgebreid met onder meer Adaptieve bochtverlichting, het BMW Navigatiesysteem Professional met TV-functie, het professionele luidsprekersysteem Logic7 en een Head-Up Display inclusief speciaal M Display, dat net als in de Formule 1 met shift lights het ideale schakelmoment aangeeft.
De acceleratie van 0 100 km/h verloopt in slechts 4,6 seconden, op weg naar de elektronisch begrensde top van 250 km/h - het scala van de tachometer reikt echter tot 330 km/h.
Categorie:
Tag(s):