vrijdag, 17. december 2004 - 5:08

Boeing 747 dwars door Amsterdam

Amsterdam

In de nacht van donderdag op vrijdag is het grootste passagiersvliegtuig dat ooit is gebouwd, een Boeing 747 'classic' in de KLM-kleuren, dwars door Amsterdam gevaren om op zaterdagmorgen te arriveren bij de Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. Op donderdagavond is de Boeing 747 rond 23.00 uur met drie sleepboten vanaf de Nieuwe Meer
<BR>foto:fbf.nl/Erwin Hermanns

via de zogenaamde 'lange masten-route' over de Schinkel, Amsterdam ingevaren. Het imposante 12 meter hoge transport was te zien vanaf de Sloterkade, de Schinkelkade, de Baarsjesweg en de Geuzenkade, op zijn route door de Schinkel. Daarna voer de Jumbo door de Kostverlorenvaart (langs de Buyskade en de Kop van Jut); door de Singelgracht (langs de Nassaukade); door het Westerkanaal (langs de Houtmankade) naar de Oude Houthaven, waar het IJ werd opgevaren. Het enorme 180 ton zware, en 12 meter hoge vliegtuig stak enorm af tijdens zijn vaart door Amsterdam langs menig drie verdiepingen tellende grachtenpanden.
Rond 02.00 uur ’s nachts bereikte de Jumbo de spoorbrug bij het IJ, waarna koers werd gezet richting Lelystad en Amsterdam bij de Oranjesluizen achter zich werd gelaten.
Provincie:
Tag(s):