vrijdag, 31. december 2004 - 9:33

Cambuur ontslaat De Boer

Leeuwarden

Cambuur Leeuwarden en Dick de Boer gaan per direct uit elkaar. Eerder was het de bedoeling het lopende seizoen af te maken en dan ieder zijn eigen weg te gaan.
<BR>

Vandaag heeft het bestuur van de Gouden Gids Divisieclub echter besloten het seizoen af te maken met een andere coach voor de groep.

,,Wij zijn niet over één nacht ijs gegaan'', aldus Cambuur-voorzitter Wytze Adema op de website van Cambuur. ,,Met elkaar hebben we aan het begin van het seizoen onze doelstellingen bepaald. Op basis van deze doelstelling is de selectie samengesteld. Alle geledingen waren van mening dat een plaats in de nacompetitie en in de eindrangschikking een positie in de top 6 haalbaar zou moeten zijn. Helaas moeten we op de helft van competitie constateren dat we ver van ons doel verwijderd zijn. De evaluatie die wij hebben gehouden, gaf het bestuur onvoldoende vertrouwen dat we onze doelstellingen met Dick de Boer alsnog zouden halen. Omdat het bestuur vooralsnog niet wil tornen aan de gestelde doelen is besloten om de samenwerking te beëindigen.''

Dick de Boer reageerde natuurlijk teleurgesteld: ,,Uit mijn gesprekken met de spelers kwam als belangrijkste tekortkoming het gebrek aan scorend vermogen naar voren. De interactie met de spelersgroep en het bestuur is in mijn beleving nog altijd uitstekend. Nu een aantal lang geblesseerde spelers weer terugkomt, acht ik de kans op succes bijzonder groot. Dan is het extra zuur als je het karwei niet mag afmaken. Ik heb nog steeds alle vertrouwen in het bereiken van de gestelde doelen.''

Cambuur ging dit seizoen vol vertrouwen tegemoet. De versterkingen logen er dan ook niet om. Zo werden onder meer Venema (Heerenveen), Van Rijswijk (NEC) en Houwing (FC Twente), Akachar (Ajax) en Pique (TOP Oss) aangetrokken. Met een zestiende plaats na achttien duels presteert Cambuur zeer teleurstellend.


Categorie:
Tag(s):