dinsdag, 14. december 2004 - 15:28

Enschede de "lichtstad" in deze donkere maand

Enschede

Enschede is deze maand meer verlicht dan ooit tevoren.
In het centrum naast de oude kerk staat dit jaar de winterkermis, met een reuzenrad van maar liefst 33 meter hoog.In een bouwput staat een verlichte bouwkraan, en de ingang van een parkeergarage is verlicht met meer dan 30.000 lampjes.

Hoezo Eindhoven is de lichtstad. Wie deze maand Enschede aan doet zal verbaasd staan kijken. Het uitburo heeft er dit jaar extra werk van gemaakt. Voor het stadhuis staat dit jaar de zogenaamde stadskerstboom.Op de oude markt naast de grote kerk staat tot 9 januari de winterkermis. Het verlichte reuzenrad is tot ver in de omtrek te zien. Op het vernieuwde van Heekplein staat een 11 meter hoge kunstkerstboom aangeboden door de ondernemers van de markt.
Het kunstwerk boven de ingang van de vanHeekparkeergarage is versiert met maar liefst 30.000 kleine lampjes. En of het nog niet genoeg is staat er aan de Marthalaan naast een in aanbouw zijnde flat ook nog eens een verlichte kraan, alleen is dit waarschijnlijk een particulier initiatief, maar het verhoogd in ieder geval wel de sfeer in deze donkere maand. Gezelligheid troef is ook het credo van de gemeente, en die lijkt hier goed in geslaagd gezien de reacties van het winkelend publiek.Wie s' avonds aan het shoppen is tijdens é©® van de 8 koopavonden zal zich verwonderen wat een gedaanteverwisseling Enschede heeft ondergaan de laatste jaren.
(tekst/foto's: Robert Hoetink)
Provincie:
Tag(s):