vrijdag, 24. december 2004 - 20:43

Enschedeër Kenny van Weeghel paralympiër 2004

Enschede

De Enschedese student en wheeler Kenny van Weeghel is gisteren tijdens het sportgala 2004 gekozen tot de beste gehandicapte sportman van het jaar voor zijn prestaties op de paralympics in Athene.

Afgelopen zomer op de paralympische spelen won de wheeler Kenny van Weeghel drie medailles, een goud, een zilver en een bronzen.
Dat was blijkbaar genoeg om gisteren te worden uitgeroepen tot de beste paralympiër van 2004. Hij kreeg 70 procent van de stemmen.
De in het dagelijks leven student informatica aan de Saxion hogeschool in Enschede, glom bij de uitreiking van oor tot oor en was trots als een pauw dat hij tussen sportgrootheden als zwemmer Pieter van den Hoogenband en wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel mocht staan. Zijn trotse ouders die in de zaal zaten pinkten een traantje weg.
Kenny van Weeghel woont op een klein kamertje op de Universiteit Twente. Met zijn spaargeld heeft van Weeghel een trainingskamp in Nieuw-Zeeland kunnen volgen, maar de andere kant van de medaille hiervan was dat hij een studieachterstand opliep, maar zijn vakgroep op de hogeschool verleende maximale medewerking.
Al met al heeft deze eerste prijs alles goed gemaakt aldus een geëmotioneerde van Weeghel.
(c) BON/tekst/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):