dinsdag, 14. december 2004 - 22:05

Geboortecentrum in Nieuwegein

Nieuwegein

Op 1 januari opent in Nieuwegein een Centrum voor geboorte en zwangerschap zijn deuren. Het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft dat bekendgemaakt. Het centrum heet Alant Natal en is een samenwerking tussen het Antonius, een Nieuwegeinse verloskundigenpraktijk en het commerciële bedrijf Alant Medical. Foto: Menno Bausch

Op 1 januari opent in Nieuwegein een Centrum voor geboorte en zwangerschap zijn deuren. Het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft dat bekendgemaakt. Het centrum heet Alant Natal en is een samenwerking tussen het Antonius, een Nieuwegeinse verloskundigenpraktijk en het commerciële bedrijf Alant Medical.

In Alant Natal zijn de praktijken van verloskundigen en gynaecologen volledig op elkaar afgestemd. Ook zijn allerlei aan zwangerschap en geboorte verwante specialisten aanwezig. Het Ziekenfonds vergoedt de zorg bij de instelling, ondanks het commerciële karakter. Daarnaast levert Alant Natal ook aanvullende zorg voor zwangere en bevallen vrouwen, zoals pretecho's, kraamzorg thuis en zwangerschapsfitness.
Provincie:
Tag(s):