vrijdag, 17. december 2004 - 15:38

Grunberg neemt AKO-literatuurprijs in ontvangst

Den Haag

22 oktober van dit jaar werd de winnaar al bekent gemaakt, maar vandaag kreeg Arnon Grunberg dan toch zijn AKO-literatuurprijs uitgereikt. Grunberg kreeg eerder dit jaar de AKO-prijs voor zijn roman 'De Asielzoeker', maar kon h’m niet in ontvangt nemen omdat hij op dat moment in zich in Bolivia bevond. Hij is daarmee de eerste schrijver aan wie de AKO-prijs tweemaal is toegekend. Foto: Ronald Fleurbaaij.

Grunbergs tweede roman 'Fantoompijn' werd in 2000 al bekroond met de AKO-prijs. Onder zijn pseudoniem Marek van der Jagt was hij vorig jaar met 'Gstaad 95-98' genomineerd. 'De Asielzoeker' is volgens de AKO-jury 'de wereld van Grunberg in optima forma'.

Het was voor het eerst in de 15 jarige geschiedenis van de AKO-literatuurprijs dat een schrijver voor de tweede maal de prijs in ontvangst mocht nemen. Grunberg kreeg tijdens een lunch in restaurant Garoeda in Den Haag het bijbehorende beeldje en de oorkonde van juryvoorzitter Paul Rosemuller. Rosemuller vroeg toch nog maar even voor de zekerheid of Grunberg het prijzen geld van € 50.000,- had ontvangen.
Provincie:
Tag(s):