woensdag, 29. december 2004 - 9:39

Lekkerste oliebol komt uit Gouda

Rotterdam

Oliebollen zijn dit jaar beter van kwaliteit dan voorgaande jaren. Dat concludeert het Algemeen Dagblad in haar jaarlijkse Nationale Oliebollentest. De lekkerste oudejaarssnack wordt volgens de krant gemaakt door de Hollandse Gebakkraam Verwijk in Gouda. Olliebollenkraam Muller uit Nieuwerkerk a/d IJssel eindigde op de tweede plaats.

Waar vorig jaar slechts 33% een voldoende kreeg van het AD, is dat dit jaar iets gestegen naar 40%. Het testteam proefde bij 78 kramen een oliebol, waarbij het panel 1623 bollen verorberde. Dertig kramen kregen een voldoende, de rest kreeg een oordeel dat varieerde van 'onvoldoende' tot 'onverkoopbaar' en een 'economisch delict'.

De winnaar van vorig jaar, Richard Visser's Gebakkraam in Rotterdam, eindigde ditmaal met een 6 op de 29ste plaats. De kraam bij de Capelsebrug in Rotterdam, die in 2003 laatste werd en toen werd bekroond met een nul, eindigde dit keer op de op één na laatste plaats met wederom een nul. De kraam bleef J. van Dam in Tilburg nog net voor. Deze verkocht volgens de test 'een van de ergste bollen uit twaalf jaar Nationale Oliebollentest. Van buiten verbrand, van binnen vloeibaar deeg'.
Provincie:
Tag(s):