maandag, 20. december 2004 - 11:05

Nieuw wandelboekje

Barneveld

Op 16 dec. ’04 verscheen het boekje ‘Langs kastelen in en om de West-Betuwe; tien wandelroutes’ van fotograaf Bob Walker uit Beuningen (Gelderland) en Nijmeegse schrijfster Leentje Volkers.

De tien wandelroutes in dit boekje komen langs tien plaatsen in en om de West-Betuwe waar niet alleen veel fruitbomen staan, maar ook prachtige middeleeuwse kastelen. De natuur is overweldigend, het fruit smaakt naar meer en de geschiedenis is fascinerend. Zelfs de doorgewinterde wandelaar zal versteld staan van de schitterende plekjes die hier te vinden zijn.
Kastelen zijn de rode draad in dit boekje. Ze zijn het doel van elke wandeling. De routes voeren langs historische steden, idyllische dorpjes en prachtige rivieren. Onderweg wordt de wandelaar gewezen op alle interessante beziens-waardigheden.

Aan het begin van de beschrijving van elk kasteel is een kaartje toegevoegd met een wandeling van een of anderhalf uur, geschikt voor het hele gezin. In dit compleet in kleur uitgevoerde, honderd pagina’s tellende boekwerk nemen de auteurs u mee naar de kastelen: Amerongen, Rhijnesteijn (Cothen), Culemborg, Goudenstein (Haaften), Ophemert, Soelen (Zoelen), de Wijenburg (Echteld), Waardenburg en Neerijnen, Buren en de Merckenburg (Heukelum).

Tekstschrijver Leentje Volkers en fotograaf Bob Walker gingen op pad om de routes samen te stellen, te beschrijven en vast te leggen in woord en uniek beeldmateriaal. Leentje is freelance tekstschrijver/journalist en heeft zich naast journalistieke opdrachten ook toegelegd op het schrijven van commerciële teksten voor bedrijven en businessbladen. Bob is zelfstandig fotograaf die naast journalistieke opdrachten zich in het bijzonder richt op reclame-, landschap- /tuin- en portretfotografie.

Bob Walker en Leentje Volkers: ‘Langs kastelen in en om de West-Betuwe; tien wandelroutes. Uitgegeven door de Koninklijke BDU. ISBN 90-70150-69-7

U kunt het boekje bestellen door € 11,56 over te maken op rekening nummer 90.25.96.381 tnv R.P. Walker, Beuningen. Vergeet vooral niet uw volledige adres te vermelden. Binnen enkele dagen krijgt u het boekje thuisgestuurd.
Provincie:
Tag(s):