woensdag, 22. december 2004 - 11:35

Nieuwe aanhoudingen Haagse Metselmoorden

Den Haag

De politie heeft vier nieuwe aanhoudingen verricht in de zaak van de 'Haagse metselmoorden'. Het gaat om mannen van 22, 27, 39 en 47 jaar. Het Openbaar Ministerie zegt niets over mogelijke bekentenissen en de rol van de verdachten bij de dubbele moord. Archieffoto: Ronald Fleurbaaij.

Afgelopen vrijdag hield de politie een 47-jarige Hagenaar aan en afgelopen dinsdag een 22-jarige inwoner van Den Haag en twee mannen van 27 en 39 die niet beschikken over een vaste woon- of verblijfplaats. In totaal zitten er nu zes verdachten vast voor de moord op de 25-jarige Rob Mahabier uit Zaandam en Jeroen Dekkers (24) uit Zaandijk.

Eind september trof de politie de lichamen van beide mannen aan in een muur in een voormalig winkelpand in de wijk Transvaal. Dat gebeurde tijdens een grootschalige politieactie, waarbij onder meer 22 panden werden doorzocht. De mannen werden sinds 12 augustus vermist. Ze zouden naar Den Haag zijn gegaan om geld uit een mislukte investering terug te eisen. Hun auto werd later teruggevonden in de Vlierboomstraat.

De politie pakte op de dag van de lugubere vondst een 48-jarige Hagenaar op en een dag later twee andere verdachten, eveneens Hagenaars van 35 en 58 jaar. De oudste verdachte werd begin december vrijgelaten omdat er onvoldoende gronden bestonden om de man nog langer vast te houden.
Provincie:
Tag(s):