maandag, 20. december 2004 - 19:12

Openluchtmuseum garandeert witte kerst!

Arnhem

Op dinsdag 21 december om 13.42 uur staat de zon loodrecht boven de Steenbokskeerkring. Dit tijdstip markeert het begin van de winter. In het Nederlands Openluchtmuseum wordt Koning winter in stijl verwelkomd met een echte sneeuwbui in de sfeervolle Zaanse buurt. Het ontvangstcomité bestaat uit niemand minder dan schaatser Erik Hulzebosch, die aansluitend een korte clinic zal verzorgen voor de jeugdige museumgasten.

Terwijl de rest van Nederland alleen maar kan hopen op een witte kerst, vormt de sneeuwbui op 21 december in het Openluchtmuseum een voorproefje voor 2e kerstdag. Ook dan zal er gegarandeerd weer een flinke – zij het plaatselijke – sneeuwbui vallen in de Zaanse Buurt in het museumpark te Arnhem!

Gezellige avonden in het museum
De zon gaat vroeg onder en de avonden zijn lang en gezellig; lekker warm voor de haard, of … actief op de grote ijsbaan in het Openluchtmuseum. Het museum en de ijsbaan zijn nog tot en met 16 januari elke avond* geopend tot 21.00 uur. Maar winter in het museum is meer dan schaatsen alleen. In de historische gebouwen brandt de kachel en er worden verhalen verteld en in de boerderij uit Kadoelen en in het Zeeuwse kerkje worden onvergetelijke optredens verzorgd: zo houden de ‘Tivolies’ hun wintertenen in beweging op muziek uit de vijftiger jaren en het Arnhemse Rijnstad Vocaaltheater verzorgt een optreden in Dickensstijl. Kijk voor het programma op www.openluchtmuseum.nl.
Voor degenen die ’s avonds nog even willen zwieren en zwaaien heeft het museum een leuke aanbieding. Tussen 19.30 en 21.00 uur betalen bezoekers een avondtarief van € 5 voor volwassenen en € 3 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Het museum is van 4 december t/m 16 januari dagelijks open van 12.00 tot 21.00uur m.u.v. 1e kerstdag en nieuwjaarsdag (gesloten).Op kerstavond en oudejaarsavond sluit het museum de poorten om 17.00 uur* . Normale entree: volw. € 9,--, kinderen 4 t/m 12 jr. € 6,-- en 65+ € 8,50. Schaatsen zijn tegen een borg van € 5,--te leen. Noren zijn niet toegestaan.

Nederlands Openluchtmuseum,
Schelmseweg 89, 6816 SJ Arnhem
Tel. 026-3576100

www.openluchtmuseum.nl
Provincie:
Tag(s):