zaterdag, 25. december 2004 - 21:42

Politie kent moordenaar 18 jarige Turkse

Enschede

Op 18 Juni van dit jaar vond hotelpersoneel het levenloze lichaam van een 18 jarige Turks meisje in een kamer. De politie stond in eerste instantie voor een raadsel omtrent de doodsoorzaak, maar denkt nu dicht bij een doorbraak te zijn.

In het Dish hotel in het centrum van Enschede vond hotelpersoneel op 18 Juni het levenloze lichaam van een 18 jarige vrouw.
De doodsoorzaak leek in eerste instantie niet duidelijk. Na lang en moeizaam onderzoek door het Forensisch instituut te Rijswijk is vast komen te staan dat ze door verwurging of verstikking om het leven is gekomen. De politie heeft maanden in stilte met 12 man aan de zaak gewerkt en denkt nu de puzzel compleet te hebben.
De vrouw van Turkse komaf heeft het Duitse paspoort en was getrouwd met een Duitser en woonde in Bönen nabij Dortmund, maar had tegelijkertijd een verhouding met een 20 jarige man van Turkse komaf met de Nederlandse identiteit.
Zij zijn op de dag van de moord samen in het Dish hotel geweest.
De man is dezelfde dag naar familie in Nederland gegaan en die hebben hem direct naar Duitsland gebracht alwaar hij ook nog dezelfde avond met het vliegtuig naar Turkije is gevlogen. De man was al in Turkije toen het meisje dood gevonden werd. Het openbaar ministerie heeft de Turkse autoriteiten om uitlevering gevraagd maar omdat de man een Nederlands en een Turks paspoort heeft zal Turkije waarschijnlijk niet snel meewerken omdat het geen landgenoten uitlevert.
Het OM bekijkt of er andere mogelijkheden zijn om de verdachte te horen als het verzoek om uitlevering niet wordt gehonoreerd.
(c) BON/tekst/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):