vrijdag, 17. december 2004 - 16:09

Raad steunt redactie Rotterdams Dagblad

Rotterdam

Na de Haagsche- en Goudsche Courant, heeft nu ook de redactie van het Rotterdams Dagblad zich tegen de fusieplannen van PCM en Wegener uitgesproken. De Rotterdamse gemeenteraad steunt de acties van de redactie van het Rotterdams Dagblad voor behoud van de krant. Met vijf stemmen tegen is gistermiddag een motie met die inhoud aangenomen.

PCM en Wegener maakten vorig week bekend een studie te gaan verrichten naar een nieuwe krant, die met een oplage van 630.000 na de Telegraaf de tweede krant van Nederland zou worden. Naar verwacht leidt de samensmelting van de kranten tot het verlies van honderden arbeidsplaatsen, zowel op de redacties als de ondersteunende afdelingen. De fusiepartners tellen nu samen ruim 1200 vaste arbeidsplaatsen.

De meerderheid in de Rotterdamse raad vindt dat een nieuwe krant met alleen een regionaal katern te weinig biedt. Het Rotterdams Dagblad is nu wel een platform voor lokale politieke discussies, aldus de motie, ingediend door PvdA-fractievoorzitter Bert Cremers. Hij wil dat die situatie blijft voortbestaan. Cremers: “Het gaat niet om het Rotterdams Dagblad als zodanig. Belangrijk is dat er voor de lokale democratie een volwassen, lokale krant is”.
Provincie:
Tag(s):