maandag, 20. december 2004 - 19:04

Robin Eubank in Arnhem voor workshop

Arnhem

Op uitnodiging van de Messiaen Academie, de voortgezette opleiding van de conservatoria van Arnhem/Zwolle en Enschede, komt de Amerikaanse trombonist Robin Eubanks naar Arnhem.

Deze wereldberoemde trombonist is niet alleen een fantastisch speler, maar ook een uitstekende en ervaren pedagoog. Hij zal op woensdag 12 januari 2005 van 14.15 -16.45 uur met studenten werken en publiek is hierbij welkom. De workshop vindt plaats op het Conservatorium Arnhem/Zwolle, Utrechtsestraat 85 te Arnhem.

Robin Eubanks: “I want to compose, arrange and perform music that directly reflects my life experience.”

Robin Eubanks speelt al trombone vanaf dat hij 8 jaar was. Nadat hij cum laude afstudeerde aan de University of the Arts in Philadelphia verhuisde hij naar New York, waar hij een schat aan ervaring op deed in alle soorten van muziek. Hij trad onder meer op met Elvin Jones’ Jazz Machine, Mingus Big Band, the Rolling Stones, Slide Hampton’s Jazz Masters, Eddie Palmieri, Talking Heads, Barbra Streisand, Art Blakey and the Jazz Messengers en vele anderen. Hij werkte voor televisie en film, waaronder in Saturday Night Live, Jungle Fever and Mo’ Better Blues. Ook speelde hij op Broadway in Black and Blue, Dream Girls and Grease.

Robin Eubanks geeft masterclasses en workshops op veel toonaangevende onderwijsinstellingen in de Verenigde Staten en ver daarbuiten.

Active deelname
Actieve deelname aan de workshop staat open voor studenten trombone, trompet en saxofoon van de voortgezette opleidingen en 4e-jaars studenten van de Nederlandse conservatoria (kosten € 5,-). Zij kunnen zich aanmelden bij Ati Gottschal, projectcoördinator Messiaen Academie (a.gottschal@messiaenacademie.nl, 026-3535648 / 06-21211224).

Een ritmesectie (piano, bas, drums) is aanwezig.
Provincie:
Tag(s):