vrijdag, 31. december 2004 - 10:32

Rotterdam legt beslag op pijzengeld, ondanks droom op miljoenen

Rotterdam

Rotterdam heeft beslag gelegd op het prijzengeld van 76 potentiële winnaars van de Nationale Postcode Loterij. Het gaat om mensen waarvan nog een schuld openstaat bij de Gemeentebelastingen. De gemeente heeft de betreffende twee wijken op wanbetalers gecontroleerd. Het gaat om belastingaanslagen, zoals onroerendzaakbelasting en parkeerbelasting, maar ook om schulden ontstaan door bijstandsfraude.

Begin deze week werd bekend dat de hoofdprijzen dit jaar op postcode 3068 in Rotterdam zullen vallen. De totale belastingschuld van de 76 wanbetalers is 110.000 euro. Het is overigens nog niet bekend of ze allemaal ook meedoen aan de loterij. De Gemeentebelastingen neemt de maatregel 'om in ieder geval niet achter het net te vissen'. Het prijzengeld voor de Rotterdamse wijken Ommoord en Zevenkamp is 20,9 miljoen euro.

In Ommoord en Zevenkamp praten de mensen praten bijna nergens anders meer over. De gelukkigen die een lot hebben, lopen met een grote grijns door de wijk en dromen al over nieuwe auto's en het opknappen van hun huis. In de wijken doen inmiddels al verschillende geruchten de ronde. De winnaars zouden al zijn ingelicht. Volgens een van hen zou de TROS deze week bij het woonwagenkamp (3068 KB) hebben gefilmd en de bewoners daar al hebben gefeliciteerd met het winnen van de prijs. Volgens anderen gaat de prijs zeker naar de Kruidenbuurt. Een ander meldt weer, anoniem, dat uitgelekt is dat de bewoners met het postcodenummer 3068 HK (Gamba, Oud Verlaat) de buit hebben gewonnen.

Het zou allemaal doorgestoken kaart zijn. Woordvoerder Lisette Schoone ontkent met klem dat de winnaars al op de hoogte zijn gebracht door de Postcodeloterij. De trekking is afgelopen maandag al geweest, legt Schoone uit. De straat is dus wel bekend. Maar binnen de organisatie zijn het maar twee mensen die weten om welke postcode het precies gaat.
Provincie:
Tag(s):