zondag, 19. december 2004 - 19:51

Tijd voor Zweeds Design

Haarlem

Vrouwelijk, eigenzinnig en tegelijk een beetje mannelijk, dat is het Broadband horloge. Het is een van de jongste introducties van het Scandinavisch Designhuis Axcent, specialist in trendtijd. Verschillende ontwerpers tekenen voor de diverse lijnen. De ontwerpster achter Broadband is de Zweedse Petra Nygren.

Broadband is een tijdsieraad van uitersten. Het oogt solide en tegelijk dynamisch, het is eigentijds, maar knipoogt naar de jaren '80. Door de brede band en vierkante klok heeft het horloge iets stoers en elegants tegelijk, waardoor het zowel door man als vrouw gedragen kan worden.

Broadband staat voor een serie horloges. Gemeenschappelijke deler is de vierkante wijzerplaat en kast. Absolute topper en meest opvallende item uit deze serie is de uitvoering op brede leren of suéde band met dito lange franje. De lange zachte leren en suéde slierten vallen ruim over de pols. Niet handig tijdens het afwassen, maar een absolute blikvanger tijdens een avondje uit. Een sieraad met functie dat de draagster een ondeugend en licht sensuele uitstraling verleent.

Wie liever gaat voor praktisch, elegant of sportief kan grappig genoeg in dezelfde serie terecht. Door te kiezen voor een andere band, kleur wijzerplaat of kast krijgt het basishorloge telkens een andere uitstraling. Jong, nonchalant en trendy is de uitvoering in jeans met brede rafelranden. Ook jeans maar zonder rafels oogt meteen wat sportiever. Terwijl de banden van gekleurd leer en een wijzerplaat met fonkelende stenen juist elegant ogen. Er is keuze uit lila, decent roze, beige, warm rood en donkerbruin. Strak en helemaal hot daarentegen zijn de Broadbands met brede band van wit of rood glad leer. Verkrijgbaar in zwarte en witte wijzerplaat met blankstalen kast of in goudkleur.

Broadband leent zich zo voor allerlei kledingstijlen en verschillende momenten van de dag. Maar een ding blijft. En dat is het Axcent van puur Scandinavisch design.

Advies verkoopprijs: v.a. € 69,95.
Verkoop- en productinfo: H&V Time Design BV, tel: (023) 538.83.84, of kijk op www.axcent.se

(c) BON / foto:trendpers
Categorie:
Tag(s):