woensdag, 22. december 2004 - 12:36

Van der Knaap bezoekt militairen tijdens Kerstdagen

Den Haag

De staatssecretaris van Defensie, C. van der Knaap, brengt van 22 tot en met 25 december ter gelegenheid van de Kerstdagen een bezoek aan de 167 Nederlandse militairen aan boord van Hr.Ms. Tjerk Hiddes, ingezet in het kader van de operatie Enduring Freedom, en aan de ongeveer 170 Nederlandse militairen van het Nederlandse Provisional Reconstruction Team (PRT) in Pol-e Khomri, Afghanistan.

Hr. Ms. Tjerk Hiddes vaart in de regio rond het Arabisch schiereiland, en wordt ingezet voor het uitvoeren van waarnemingen en inlichtingenverzameling. Het schip kan tevens worden ingezet voor escorte- en beveiligingstaken en kan boardings uitvoeren. Hiervoor is de scheepsbemanning aangevuld met een personeel van het Korps Mariniers.

Kerstavond zal de staatssecretaris doorbrengen met het Nederlandse PRT-detachement in Pol-e Khomri. De PRT’s hebben de taak om de Afghaanse overheid te assisteren bij het vergroten van de veiligheid en de stabiliteit. Daarmee wordt de centrale Afghaanse regering in staat gesteld haar gezag in de provincie te vergroten en wederopbouwactiviteiten van de regering of andere actoren te faciliteren. Momenteel nemen ongeveer 2500 Nederlandse militairen deel aan vredesmissies in het buitenland.
Provincie:
Tag(s):