dinsdag, 28. december 2004 - 16:07

Wat deed Popov en Enschede ?

Enschede

De beroemdste clown ter wereld van het Russisch staatscircus kwam gisteren even buurten bij het circusfestival in Enschede, waar hij zowaar ook nog even minister Kamp tegen het lijf liep. Die was als kind al fan van de clown.

Verleden week verscheen er een klein berichtje in diverse kranten dat Oleg Popov die algemeen als de beste en beroemdste clown ter wereld wordt beschouwd er mee wil stoppen.Gisteren kwam de clown even "buurten" bij het circusfestival in Enschede. Popov woont in de buurt van het Duitse Neurenberg en is getrouwd met een jonge schone Duitse. De trouwerij vond overigens ooit plaats in Breda en werd voltrokken door Ed Nijpels.
Maar wat deed Popov in Enschede?
Het circusfestival wordt georganiseerd door Bram van der Weide en die brengt rond kerst de beste wereldcircusacts bijeen in een grote circustent in het volkspark in het centrum van de stad.Volgend jaar bestaat het festival 10 jaar en dat moet gevierd worden. De organisator en Popov zijn in de loop van de jaren goede bekenden van elkaar geworden, maar stond zelf ook even versteld dat Popov plotseling voor zijn neus stond.
"Een clown gaat niet gewoon met pensioen want voor deze circusmensen is het "a way of life", aldus de circusdirecteur.
De inmiddels 70 jarige clown wil het gewoon wat rustiger aan gaan doen en het zit er dus dik in dat Popov volgend jaar in Enschede gewoon zijn kunsten zal laten zien. Minister Kamp was ook bij de voorstelling aanwezig en stak niet onder stoelen of banken dat hij de clown als kind al bewonderde. Voor hem was het dan ook een bijzondere ontmoeting.
(c) BON/tekst/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):