woensdag, 29. december 2004 - 21:30

WOONTRENDS 2005

Wateringen

De tijd dat de woonmode samengevat kon worden in twee of drie verschillende stijlen, is definitief voorbij! De internationale woonbeurzen tonen een zeer uiteenlopend woonbeeld. Geen ruzies meer over het interieur want alles kan en alles mag. Retro, nieuwe trends, zelfgemaakt, gemixt en chique voor iedereen is er wel iets te vinden in de woontrends van 2005.
<BR>
<BR>

Retro
Een hot item op het moment is retro. Retro betekent letterlijk: achteruit. Dit klinkt niet echt positief. Toch is het duidelijk een modeverschijnsel om terug te grijpen en geïnspireerd te raken door eerdere ontwerpen. Er zijn er vele klassiekers die een tijdloos karakter hebben. De buizenframes, die hun grondlegging hadden in de jaren '20 zijn weer helemaal actueel! Niet alleen in meubilair, maar ook in stoffering, met name stoffen en behang zijn de retro dessins terug gekeerd. Grote bloemprinten in felle kleuren zoals, groen, paars en oranje roepen de ultieme zeventiger jaren sfeer op. Ook de materialen van toen worden weer volop toegepast. Grof geweven, juteachtige stoffen en geweven behang op de muur.

Nieuwe trends
Maar we gaan niet alleen maar terug in de tijd! Er zijn ook verrassende nieuwkomers. Behang met licht is hier één van. Met behulp van speciaal hiervoor ontwikkeld behang en lichtstrips maak je van een wand een waar kunstwerk. De lichtstrips zijn verkrijgbaar in diversen kleuren en vormen.Zo kunt u geheel naar eigen idee een design muur creëren die nog licht geeft ook! Een andere nieuwkomer is de metallic muurverf. De metaaldeeltjes in de verf accentueren de structuur en geven een glanzend super leuk effect. Make-up voor het interieur!

De slaapkamer
De slaapkamer van nu is frivool, romantisch en glamourous. Met pastel tinten en elegante dessins aan de wand en het beddengoed. Heerlijk wakker worden dus!

Oost-West
Het beste van twee werelden komen samen in het Oost-West interieur. Nog steeds zijn de verschillen groot tussen de westerse en oosterse wereld, maar juist door deze grote contrasten te gebruiken als uitgangspunt voor het interieur, ontstaat een gloednieuw en opwindende woonsfeer. Het Oost-West interieur is warm en sensueel door de contrasterende toepassing van de nieuwe trendkleuren koraalrood (chinees) en kasteelgroen (engels). Aardewerk uit de Provence, glaswerk uit Finland, kussens uit Toscane en een servies uit Japan kunnen moeiteloos met elkaar worden gemixt in deze bijzondere woonstijl. Statig-chique Prachtige ornamenten, glanzende stoffen en luxe materialen.

Eigentijds klassiek
Een heerlijke, tijdloze woonsfeer die wij zeker niet alleen in 2005 zullen tegenkomen. Verrassend is de combinatie van strakke meubels met een klassiek vloerkleed. Hip in dit interieur zijn de dessins. Een streep, een geborduurde bloem of franse lelie.

Zelf gemaakt
Zelf made woonaccessoires worden meer en meer toegepast. Door bijvoorbeeld zelf accessoires te schilderen kun je niet alleen de kleur perfect afstemmen op de rest van het interieur, maar het worden hierdoor ook unieke stukken met een persoonlijk tintje. Ander voorbeeld is uw eigen unieke foto op canvas doek. Hiermee kunt u een eigen galerie samenstellen van koffiebonen in de keuken t/m kindervoetjes in de babykamer! En wat vindt u van uw prachtige vakantie shots in de hal? Mixen Mix & Match is in het kort samengevat een hot woonitem. Het komende seizoen wordt er 'geknipt en geplakt' in huis met een eigenwijze mix van diversen stijlen en periodes, spannende combinaties van nieuwe en gebruikte meubels en vooral verrassende kleuren combinaties.

U weet net niet de juiste mix toe te passen?
Geen probleem, wij zorgen voor de juiste match! Bel of mail voor een afspraak. Wij beloven u wonen in 2005 wordt totaal anders!

Autre 2000 binnenhuisarcitectuur. Interieurontwerp, kleuradvies, verlichtingsplan. Tel:0174-296199 www.binnenhuisarchitect.nl

(c) BON / foto:Roche Bobois
Categorie:
Tag(s):