donderdag, 24. februari 2005 - 21:15

10 Aanhoudingen in zaak Roermondse stenengooiers

Roermond

Het onderzoek dat de politie eind januari is gestart naar stenengooiende jongeren in Roermond heeft in totaal tot 10 aanhoudingen geleid. Begin februari werden twee jongeren aangehouden die werden verdacht van het gooien van stenen naar het verkeer vanaf een viaduct over de St.Wirosingel in Roermond en de daarnaast gelegen flatgebouwen.

Hierbij werden twee vrachtwagens en een personenauto geraakt. De voorruit van deze voertuigen raakte hierbij beschadigd. De twee opgepakte Roermondenaren werden verdacht van poging tot doodslag en/of zware mishandeling. Er werd door de politie niet uitgesloten dat er gedurende het onderzoek meerdere aanhoudingen zouden volgen.

In de loop van het onderzoek zijn nog acht jongeren aangehouden. De jongeren zijn in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar. Een aantal personen zit nog vast. Een persoon is inmiddels weer op vrije voeten gesteld, drie worden er nog voorgeleid. Sinds deze jongeren zijn opgepakt komen er bij de politie bijna geen meldingen meer binnen van overlast op dit traject van de St. Wirosingel. © BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):