dinsdag, 13. december 2005 - 11:36

10 Arrestaties na afsteken 'vuurwerkbom'

Amsterdam

Maandagavond rond 21.30 uur is een 18-jarige inzittende van een voertuig onwel geworden toen een grote ‘vuurwerkbom’ tegen de auto ontplofte. Agenten stonden op de Waddenweg in Amsterdam-noord een verkeerscontrole te houden, toen ze een aantal jongeren betrapten op van het afsteken van vuurwerk nabij het buurthuis.

De agenten waarschuwden de jongeren hetgeen niet hielp. Rond 21.30 uur reden moeder en zoon op de Waddenweg toen wederom een groot stuk vuurwerk werd afgestoken. Het vuurwerk explodeerde tegen het voertuig van het tweetal. De jongeman en zijn moeder waren zo hevig geschrokken van de oorverdovende knal, dat de zoon een epileptisch insult kreeg. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp. Agenten stelden in de omgeving een uitgebreid onderzoek in en arresteerden vijf jongens en vijf meisjes.

Verontruste ouders van de jeugdige arrestanten kwamen verhaal halen bij Bureau Waddenweg hetgeen in en om het bureau voor korte tijd tot de nodige onrust leidde. De wijkteamrecherche onderzoekt wat de precieze rol is geweest van de verdachten. De auto die beschadigd raakte werd voor onderzoek overgebracht naar een garage.
Provincie:
Tag(s):