vrijdag, 7. januari 2005 - 13:12

13.000 wietplanten gevonden

Nijmegen

De actie van de Regionale Recherche in Nijmegen en Wijchen tegen een criminele drugsorganisatie is gisteravond met afgerond. Er zijn acht mensen aangehouden, zes in Nijmegen en twee in Wijchen, variërend in leeftijd van 24 tot 41 jaar. Zij worden verdacht van productie van en handel in softdrugs.
<BR>De politie deed huiszoekingen in acht panden in Nijmegen en twee panden in Wijchen.
<BR>

Ook zijn in totaal 32 hennepkwekerijen aangetroffen, waarvan er zeventien in bedrijf waren. Dit gebeurde in Nijmegen, Weurt, Grave, Schaijk, Mook, Groesbeek en Wijchen, met een totaal van ruim 13.000 planten. De grootste hennepkwekerij bestond uit bijna 3000 planten.

Naast het oprollen van de hennepkwekerijen werden bij de doorzoekingen diverse goederen in beslag genomen, zoals drie vuurwapens, 2,5 kilo hasj en 1,5 kilo wiet. De NUON heeft de elektriciteitsmeters verzegeld.
In het kader van de ontneming werd beslag gelegd op een woonwagen, op vervoermiddelen, een jetski en een geldbedrag. Bovendien heeft er, door middel van een rechtshulpverzoek, op twee plaatsen in het buitenland doorzoeking plaatsgevonden.

De politie heeft op deze dag met 435 mensen aan deze zaak gewerkt, waarbij ook politiemensen uit Gelderland-Midden, Noord- en Oost-Gelderland, Twente, Limburg-Noord en Brabant-Noord hun medewerking hebben verleend. Dit is het eerste onderzoek van de eind 2004 gestarte Regionale Recherche. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.
Provincie:
Tag(s):