vrijdag, 15. juli 2005 - 14:03

14 aanhoudingen bij anti-drugs actie Mercuriusplein

Leeuwarden

Op donderdagmiddag en -avond heeft de politie een actie tegen drugsdealers rondom de Mercuriusfontein in Leeuwarden gehouden. Er werden in totaal 18 politiemedewerkers, waaronder leden van het drugs overlast team, ingezet. Aanleiding tot de actie waren klachten en overlast over het dealen, gebruiken en rondhangen van dealers en gebruikers.

Er werden in totaal 14 personen aangehouden, waaronder 5 dealers. Het betrof overwegend in Leeuwarden wonende of vaak verblijvende mannen van 20 tot 35 jaar. Na het afleggen van verklaringen werden 13 verdachten weer in vrijheid gesteld. Tegen vier dealers werd een proces-verbaal opgemaakt. Eén dealer bleek in het bezit van een gestolen fiets te zijn. Eén verdachte werd in verzekering gesteld op verdenking van bedreiging van een politieman bij zijn aanhouding.

De volgende goederen zijn door de politie in beslaggenomen: 35 bolletjes cocaïne, een mes, een schroevendraaier, geld en de gestolen fiets. De politie zegt, ‘Dat gezien het resultaat, de actie zeer geslaagd is. Daar tegenover staat dat het grote aantal aanhoudingen in korte tijd helaas aangeeft dat het probleem van een behoorlijke omvang is. Er komen dan ook zeker meer acties.’ ©BON
Provincie:
Tag(s):