zaterdag, 22. oktober 2005 - 10:08

14-jarige jongen komt om bij arbeidsongeval

Moerdijk

Een 14-jarige jongen uit Ouderkerk aan den IJssel is vrijdag om het leven gekomen tijdens maaiwerkzaamheden bij de Steenweg. De jongen was vrijdag samen met een 25-jarige man naar Moerdijk gekomen voor de werkzaamheden bij het HSL traject. Het slachtoffer was aan bezig met maaiwerkzaamheden met een minitractor. Beide mannen brachten een groot deel van de dag gescheiden door en hadden afgesproken elkaar weer te treffen tegen het vallen van de duisternis, omstreeks 18.30 uur. De jongen verscheen echter niet, en zijn collega en de opdrachtgever startten meteen een zoektocht.

Omstreeks 19.45 uur zagen de twee een deel van de minitractor, die de jongen ter beschikking had gekregen voor de maaiwerkzaamheden, uit de sloot steken. Zij schakelden direct de hulpdiensten in, die onmiddellijk ter plaatse kwamen.

Brandweerlieden, die direct na hun komst een onderzoek instelden in de moddersloot, constateerden op dat moment dat de motor van het voertuig al koud was. Omdat het voertuig enkele honderden kilo’s woog en de sloot voorzien was van een modderlaag van meer dan 1 meter diep, was het onmogelijk voldoende grip op het voertuig te krijgen om het op te kunnen tillen. Uiteindelijk kon het voertuig met behulp van een takel worden verwijderd. Omstreeks 20.15 uur werd het levenloze lichaam van de jongen onder het voertuig aangetroffen.

Rechercheurs van de technische recherche stellen zaterdag bij daglicht een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De Arbeidsinspectie, die eveneens ter plaatse is gekomen, onderzoekt onder meer of het voertuig aan de voorgeschreven technische eisen voldeed en of het toegestaan was om de jongen het voertuig te laten besturen. ©BON
Provincie:
Tag(s):