woensdag, 20. juli 2005 - 17:52

146 Twiske ganzen gered van slager

Afgelopen maandag zijn er in het Twiske 146 Boerenganzen op verzoek van de beheerder gevangen. Wat de beheerder echter niet wist is dat de ganzen door het vangbedrijf naar een poelier in Purmerland zijn gebracht op geslacht te worden.

Maar door de tomeloze inzet van de Dierenbescherming Waterland alsmede fractieleden van Groenlinks zijn de ganzen gered. Komende vrijdag zullen ze teruggeplaatst worden in het Twiske. De beheerder heeft de Dierenbescherming een maand de tijd gegeven de ganzen te herplaatsen, en dat wordt volgens Peter van Poelgeest van de Dierenbescherming Waterland geen enkel probleem.

Recreatieschap het Twiske had de dieren laten vangen omdat de boeren die het land pachten klagen over de overlast van de ganzen. De ganzen vreten het gras kapot en door de uitwerpselen is het hooi van het land niet geschikt als veevoer. Maar het was niet de bedoeling dat de ganzen naar de slager zouden gaan.

Gelukkig is alles voor deze ganzen, door de inzet van de plaatselijke politiek en de Dierenbescherming, toch nog goed gekomen. © BON
Provincie:
Tag(s):