donderdag, 30. juni 2005 - 19:58

15-Jarige scholier perste leerlingen geweldadig af

Leeuwarden

Vrijdag 24 juni omstreeks 13.35 uur is een 15-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. Een tweede verdachte is dinsdag 28 juni op school aangehouden. De verdachte is scholier van een middelbare school aan de Cornelis Trooststraat. Uit nader onderzoek bleek dat de verdachte zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan het afpersen van diverse medeleerlingen.

Dit gebeurde onder bedreiging, al dan niet met geweld. De verdachte deed dit samen met een andere 15-jarige scholier, eveneens afkomstig uit Leeuwarden. De twee verdachten sloegen de slachtoffers en gedroegen zich uiterst agressief op school.

Het gaat steeds om relatief kleine geldbedragen, maar de impact op de slachtoffers is groot. De geringe buit is opgegaan aan eet-, drink- en rookwaren. Op dit moment zijn vijf aangiftes binnen, meer aangiftes worden overigens niet uitgesloten. In vrijwel alle gevallen hebben de slachtoffers aan ouders, school of politie niets verteld, dit uit angst voor represailles van de verdachten. Uiteindelijk heeft er een aangifte gedaan. De 15-jarige, die vrijdag is aangehouden, is voor twee weken in bewaring gesteld. De tweede 15-jarige, die dinsdag is aangehouden, wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. ©BON
Provincie:
Tag(s):