vrijdag, 25. november 2005 - 16:58

2 doden en 1 gewonde bij triest ongeval

Giessen

Vrijdag 25 november kort na half 12 vond op de kruising van de Provincialeweg-Zuid met de Kelderstraat en het Langepad een aanrijding plaats, waarbij twee mensen om het leven kwamen. De twee, een echtpaar van 83 (man) en 77 (vrouw) jaar oud en afkomstig uit Wijk en Aalburg, wilden in hun auto de Provincialeweg-Zuid oversteken en zagen daarbij vermoedelijk de buurtbus over het hoofd.

De bestuurder van de buurtbus, een 19-jarige man uit Meeuwen, kon de auto van het echtpaar niet meer ontwijken en reed ze in de flank aan. De auto werd hierdoor enkele meters meegesleurd en kwam vervolgens op z’n zijkant in de berm tot stilstand. De buurtbus kwam op de parallelweg tot stilstand.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niets meer doen voor de twee slachtoffers. De bestuurder van de buurtbus, die op dat moment geen passagiers vervoerde, raakte lichtgewond en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding. Politiemensen van de afdeling Forensisch Technisch Onderzoek hebben ter plaatse een sporenonderzoek verricht. Het is voor het onderzoek van belang dat de politie over zoveel mogelijk informatie beschikt.
Provincie:
Tag(s):