woensdag, 9. maart 2005 - 7:57

2 Doden na schietpartij

Maastricht

Woensdagochtend zijn er twee mannen in Maastricht om het leven gekomen door een misdrijf. Een persoon werd door onbekenden zwaargewond afgeleverd bij het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Deze man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie werd vervolgens gealarmeerd over een schietpartij aan de Proosdijweg in de wijk Blauwdorp. Daar aangekomen vonden ze een tweede dodelijk slachtoffer achter een woning. Het is nog onduidelijk of de twee doden verband met elkaar houden.

Tot nu toe zijn er vijf mensen aangehouden door de politie. In Maastricht zijn een man en een vrouw van de woning aan de Proosdijweg aangehouden. De Duitse politie heeft in Düsseldorf drie personen aangehouden in hun auto. Dezelfde auto is deze ochtend door getuigen in Maastricht gezien.
Volgens buurtbewoners staan de twee opgepakte Maastrichtse verdachten bekend als een probleemgezin. Dit meldt omroep L1.

De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de toedracht van de schietpartij en de verbanden tussen de slachtoffers en verdachten. De Proosdijweg en omgeving zijn voor een gedeelte afgesloten.

© BON Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):