maandag, 30. mei 2005 - 8:26

2-Jarig meisje dood gevonden in boerderij

Abcoude

Het tweejarige meisje dat sinds de explosie en de verwoestende brand in een boerderij in Abcoude werd vermist is dood gevonden. De hulpverleners wisten het meisje door gebruik te maken van een speurhond te traceren. Het meisje is in de nacht van maandag op dinsdag door hulpverleners onder het puin weggehaald.

Door de gasexplosie op een boerderij maandag aan de Voetangelweg in Abcoude zijn drie mensen gewond geraakt. Op het terrein bevinden zich meerdere wooneenheden. In totaal zijn er zeventien mensen betrokken bij dit incident. Zestien hiervan zijn getraceerd. Van de drie mensen die maandagochtend per ambulance zijn vervoerd zijn er twee lichtgewond. Het betreft de vader en de zoon van de familie die woonachtig is in middendeel van de getroffen boerderij. Zij zijn inmiddels uit het ziekenhuis. Het vermiste meisje was ook lid van deze familie. Eén persoon is per traumahelikopter afgevoerd. Dit betreft een man die zich bevond in het voorste deel van de boerderij. Hij heeft brandwonden en ander letstel en wordt momenteel behandeld in het ziekenhuis.

De gemeente heeft in overleg met de getroffenen gezorgd voor maaltijden en onderdak voor de komende nachten. De meeste mensen zijn ondergebracht bij familie. Voor de komende tijd wordt er voor vervangende woonruimte gezorgd.

De oorzaak is vermoedelijk een lekkende gastank op het terrein geweest. Over de precieze toedracht kan verder nog niets met zekerheid worden gezegd.


© BON / Foto's FBF.NL en Menno Bausch
Provincie:
Tag(s):