donderdag, 13. oktober 2005 - 9:44

2 kilo cocaïne in de kofferbak

Bodegraven

Tijdens een verkeerscontrole op de rijksweg A12 woensdagnacht is een 34-jarige bestuurder uit Rotterdam aangehouden met 2 kilo cocaïne in de kofferbak van zijn auto. De cocaïne, personenauto en 3400 euro aan contanten zijn in beslag genomen. De man is aangehouden.

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten hield in samenwerking met de Douane Amsterdam de controle in de gemeente Bodegraven van 18.00 tot 03.00 uur.

In totaal zijn 56 bestuurders gecontroleerd. Er vielen 26 bekeuringen voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Drie bestuurders reden onder invloed van alcoholhoudende drank. Van 1 bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

© BON / FBF.NL archieffotoEen bestuurder uit Oegstgeest was ondanks het rijverbod verdwenen met zijn auto. De gewaarschuwde politie van Hollands Midden onderschepte de auto voor zijn woning. De auto werd echter bestuurd door een vrouw, die naar bleek, ook onder invloed reed. Tegen haar is eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Een andere bestuurder onder invloed trachtte aan de Verkeerspolitie te ontkomen door met hoge snelheid richting Utrecht te rijden. Hij reed zich echter klem in Vleuten de Meern en ging te voet verder. De motorrijder van het KLPD trof de man, die zich onder een aanhangwagen had verstopt, aan. Hij had een ontzegging van de rijbevoegdheid, terwijl hij nooit in het bezit was geweest van een rijbewijs. Op het bureau blies hij 715 ug\l.
Provincie:
Tag(s):