vrijdag, 29. juli 2005 - 22:56

20 hotelkamers niet bewoonbaar door brand

Amsterdam

Zo'n 80 hotelgasten zijn vrijdagavond geëvacueerd bij brand in een hotel aan het Damrak. De brand ontstond rond kwart over negen door nog onbekende oorzaak in een trappenhuis van het hotel. De brand zou zijn veroorzaakt door het in brand steken van een matras.

Toen de brandweer arriveerde, had het hotelpersoneel de ontruiming al in gang gezet. De brandweer bluste het vuur en controleerde of er geen gasten in het hotel waren achtergebleven. Omdat het trappenhuis door de brand vol met rook stond, werden de gasten via een tweede trappenhuis in veiligheid gebracht. Twee mensen raakten licht gewond. Eén van de gasten liep een lichte rookvergiftiging op, een hotelmedewerker liep snijwonden op. Beiden zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld, ziekenhuisbezoek was niet nodig.

Zo’n twintig hotelkamers zijn onbewoonbaar geraakt door rook-en roetschade. Het hotel heeft vervangend verblijf voor de gedupeerde gasten geregeld. Het Damrak is ten tijde van het incident afgesloten geweest, de tram en overig verkeer werd tijdelijk omgeleid. Drie Italiaanse hotelgasten zijn aangehouden op verdenking van brandstichting. Ze zouden een matras in brand hebben gestoken op de gang. © BON
Provincie:
Tag(s):