maandag, 31. januari 2005 - 13:59

20 jaar en TBS voor Paul S.

Den Bosch

Het gerechtshof in Den Bosch heeft maandag rond het middaguur uitspraak gedaan in de zaak Paul S. Het gerechtshof veroordeelde de 38-jarige man uit Kerkrade tot 20 jaar en TBS voor de viervoudige moord op zijn schoonfamilie in oktober 2003. Eerder werd de ex-marinier door de rechtbank in Maastricht ook al tot deze straf veroordeeld.

Zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat van Paul S. tekenden toen beroep aan tegen de uitspraak in Maastricht. Het OM eiste levenslang voor de moorden.

Op 24 oktober 2003 schoot Paul S. zijn ex-vriendin, schoonbroer en schoonmoeder dood in de woning van de moeder. Daarna spoedde hij zich naar de sportschool van zijn schoonvader en schoot ook hem neer. De 38-jarige inwoner van Kerkrade onstak in woede, nadat hij zijn voormalige woning niet meer kon betreden. Zijn ex-vriendin had de sloten veranderd. Paul S. heeft zich toen in zijn commandotenue gehesen en is verhaal gaan halen bij zijn schoonfamilie. De moorden brachten een hevige schok teweeg in Kerkrade, maar ook in de rest van Nederland

Het gerechtshof rekent het hem zwaar aan dat hij zijn daad met voorbedachte raad heeft uitgevoerd. Vooral omdat de schietpartij op twee locaties plaastvond en Paul S. dus over zijn eerste daad had kunnen nadenken. Toch heeft Kerkradenaar geen levenslang gekregen, omdat uit het rapport van het Pieter Baan Centrum blijkt dat hij ten tijde van de moorden vermminderd toerekeningsvatbaar was.
© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):