vrijdag, 18. februari 2005 - 12:36

200 Inbraken opgelost

Limburg

De regiopolitie Limburg–Zuid denkt met de aanhouding van vier inwoners van Brunssum een groot aantal inbraken en diefstallen te hebben opgelost die tussen september en december 2004 gepleegd zijn.

Sinds september 2004 was een trend waar te nemen waarbij inbrekers zich toegang verschaften door verbreking van de kunststof of aluminium voordeur. Aanvankelijk waren het kleine series die met tussenpauze van een week werden gepleegd. Daarna vonden dergelijke inbraken dagelijks plaats in series van ongeveer 20 per nacht.

Een rechercheteam van 10 rechercheurs werd geformeerd om dit te onderzoeken. De daders bleken te operen langs de lijn Sittard-Brunssum-Kerkrade. Hier bleef het niet bij. Het plaatsje Selfkant in de Duitse Grensstreek kreeg ook bezoek.In november werden vier mannen uit Brunssum aangehouden. Zij bleken verantwoordelijk te zijn voor de misdrijven.

De buit bestond onder voornamelijk uit geld, sieraden, mobiele telefoons, draagbare pc’s en in een aantal gevallen ook de aanwezige auto. Een klein gedeelte van de buit is teruggevonden en aan de rechtmatige eigenaars terugbezorgd.

© BON tekst/foto Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):