zondag, 15. mei 2005 - 11:43

21 Mei muzikale happening van wereldformaat

Mierlo

Uit het aantal topshowkorpsen dat aan het WMC Kerkrade ( Wereld Muziek Concours ) deelneemt heeft de Stichting Mierlo Promotie in samenwerking met de gemeente Geldrop-Mierlo en de Stichting Combinatie van Korpsen een keuze gemaakt waardoor de Taptoe Mierlo 2005 op zaterdag 21 mei verzekerd is van top-kwaliteit. De Taptoe Mierlo vindt plaats om 20.00 uur en wordt gehouden op het gemeentehuisplein aan de Dorpsstraat/Vesperstraat in Mierlo.

Niet alleen het WMC staat centraal tijdens deze taptoe, maar ook het zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix en de herdenking van 60 jaar bevrijding zullen uitvoerig de aandacht krijgen. De vier showkorpsen, waaronder een jeugdkorps brengen een wervelende show, die opvalt door presentatie, choreografie en muziek.

Zo brengt Drumfanfare EDG uit Ermelo, speciaal ingestudeerd en gearrangeerd voor het herdenkingsjaar 2005 een 'Bevrijdingsshow Oranje Boven' dat zal worden uitgevoerd in de authentieke Militaire Battle Dress uniformen. Haar tweede optreden op deze avond zal zijn in gala-uniform waarin muziek te horen zal zijn van de bekende Amerikaanse filmmuziek componist Johm Williams met nummers uit Star Wars, Jurrassic Park en Indiana Jones.

Een ander korps dat tijdens de taptoe twee keer zal opmarcheren is het Showkorps Excelsior uit Delft. In haar zwart-witte uniform presenteren de korpsleden een dynamische Amerikaanse show. Een compilatie van nummers uit de popmuziek, muziek van Emerson, Lake en Palmer, Supertramp, Toto en het overbekende 'Night in White Satins " van de Moody Blues. Naast deze gala-show brengt Excelsior een themashow met als titel 'Hollands Glorie'. Speciaal voor deze show is de kleding aangepast in het rood-wit en blauw. Nostalgische Nederlandse liedjes die uitnodigen tot meezingen of meedeinen zullen voorbijkomen.

Na het succes van voorgaande jaren is ook nu weer een jeugdband uitgenodigd om in Mierlo haar muzikale kwaliteiten te tonen. Jeugdshowband Irene uit Ede bestaat uit muzikanten met een gemiddelde leeftijd van dertien jaar en behoort tot de top van Nederland. Een nieuwe show is ingestudeerd en hiervan krijgt Mierlo de primeur. Op de muziek van Mama Mia zal het korps opmarcheren en haar show laten zien aan de ongetwijfeld weer volle tribunes. De regio Zuid-oost Brabant zal vertegenwoordigd worden door Show en Drumfanfare Sint Joris uit Hoogeloon.

Het korps presenteert een show onder de titel 'Bon Voyage'. Samen met St. Joris zal het publiek een reis maken over de gehele wereld tijdens een flitsende show. Vanaf half acht 's avonds zullen de deelnemende korpsen aan de Taptoe Mierlo 2005 een streetparade door de kern van Mierlo houden naar het taptoe-terrein aan het gemeentehuisplein. Om acht uur klinkt het openingskoraal van een blazersensemble van Harmonie St. Lucia en de jeugdleden van Harmonie Sint Lucia zullen de Nederlandse driekleur hijsen.

Speaker René Weijmans stelt de deelnemende mars- en show korpsen aan het publiek voor, waarna een wervelende en spectaculaire muzikale show volgt. Voor de muziekliefhebbers van blaasmuziek of voor de kijkers naar de mars- en showoptredens biedt de Taptoe Mierlo een uitstekende gelegenheid om van deze shows te genieten, alsmede van de gastvrijheid van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Harrie van der Sanden
Provincie:
Tag(s):