zondag, 17. juli 2005 - 12:41

225.000 Bezoekers vlootdagen

Den Helder

Ook de tweede en derde dag van de Nationale Vlootdagen in Den Helder is succesvol verlopen, zeker meer dan 225.000 bezoekers, bezochten dit jaar de open dagen. Het publiek kon in het zonnetje genieten van de vele opengestelde schepen en activiteiten van de Koninklijke Marine. Al voordat de toegang tot de Nieuwe Haven om 09.00 uur opengesteld werd, stonden bezoekers in de rij om het terrein op te kunnen.

Rijkswaterstaat had daartoe matrixborden langs de weg geplaatst.De opengestelde Nederlandse en buitenlandse schepen waren erg in trek. Bovendien kon het publiek deelnemen aan diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld rondrijden in een rupsvoertuig, meevaren op een rondvaart door de marinehaven, tokkelen, een brandje blussen en mijnen zoeken op het Maritiem Activiteiten Kamp.

Tijdens de demonstraties stond de kade vol met mensen. Zo vond een demonstratie plaats van een schip in nood waarbij de Kustwacht een reddingboot en een marinehelikopter in actie kwamen om de opvarenden in veiligheid te brengen. Zondag was het de laatste dag dat het publiek de Nationale Vlootdagen in Den Helder kon bezoeken. De organisatie sprak van een echte topper. Foto- Albert Vermeulen
Provincie:
Tag(s):