vrijdag, 25. maart 2005 - 11:38

23 Inbraken opgelost

Drachten

De politie Fryslân heeft met de aanhouding van twee mannen van 19 en één man van 18 jaar, allen afkomstig uit Drachten, een groot aantal inbraken in sportkantines opgelost.

De inbraken werden gepleegd vanaf oktober 2004 in en rond de gemeente Smallingerland, onder meer in Grootegast, Aldeboarn, Rottevalle, Boornbergum, Drachtster Compagnie en Kootstertille. Twee van de drie werden dinsdag 15 maart al aangehouden op verdenking van inbraak in een sportkantine aan de Efterwei in Rottevalle.

Op woensdag 23 maart werd in Drachten een derde persoon, een 19-jarige man, eveneens uit Drachten, aangehouden. Hij wordt er van verdacht samen met de andere twee verdachten in wisselende samenstellingen inbraken te hebben gepleegd.

De twee mannen die 15 maart werden aangehouden hebben inmiddels 23 zaken bekend, waaronder ook inbraken bij een chinees restaurant in Drachten en een snackbar in Beetsterzwaag. Zij zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter commissaris en worden naar aanleiding daarvan nog steeds vastgehouden. De buit bestond meestal uit snoepgoed, eet- en drinkwaren. Een enkele keer werd een geluidsinstallatie weggenomen.

Met name de schade als gevolg van de inbraken loopt in de duizenden euro's. De derde man wordt vrijdagmorgen 25 maart voorgeleid. De politie verwacht de komende tijd nog meer aanhoudingen te verrichten. ©BON
Provincie:
Tag(s):