zaterdag, 9. april 2005 - 11:23

25-Jarige naar De Ridderzaal

Heerde

De 25-jarige Ingeborg Hoogers uit Vorchten gaat als afgevaardigde van de gemeente Heerde op zaterdag 30 april naar de officiële bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag. Daar wordt, samen met de koningin, het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix gevierd met de leden van de Eerste- en de Tweede Kamer en een aantal genodigden. Deze viering wordt rechtstreeks uitgezonden op televisie.

Tijdens de Bijzondere Ridderzaal Bijeenkomst worden, verspreid over de dag, vijf korte films vertoond waarin een kamerlid op bezoek gaat bij een 25-jarige ergens in Nederland om van gedachten te wisselen over 25 jaar Nederland en 25 jaar koningin Beatrix.

Ingeborg Hoogers gaat in elk geval naar de bijeenkomst in de Ridderzaal, waar ze die dag meeloopt met een van de 225 leden van de Staten-Generaal. Bovendien is ze een van de 21 kandidaten van 25 jaar die geselecteerd kan worden voor een van de filmpjes.

Slechts 21 burgemeesters van kleinere gemeenten uit het hele land hebben van het Binnenhof een verzoek ontvangen een 25-jarige inwoner af te vaardigen. In de gemeente Heerde wonen in totaal 167 jonge mannen en vrouwen die in 1980 zijn geboren. Medewerkers van de gemeente en hun familie waren uitgesloten van deelname. Daarna is willekeurig Ingeborg Hoogers van de lijst geplukt en benaderd met de vraag of ze naar Den Haag wil.

Gemeente geeft leuk aandenken cadeau
Alle 167 inwoners van de gemeente Heerde die in 1980 zijn geboren krijgen van de gemeente overigens in de week voor Koninginnedag een leuk aandenken thuisgestuurd aan het 25-jarig regeringsjubileum. Wat het precies is, blijft tot die tijd een verrassing.
Provincie:
Tag(s):