vrijdag, 11. november 2005 - 22:19

28-Jarige dief, inbreker en straatrover meldt zichzelf bij politie

Leeuwarden

Afgelopen weekend heeft de politie een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor diverse strafbare feiten. Alle zaken heeft hij bekend. De man wilde schoon schip maken. Hij heeft zichzelf gemeld op het bureau, waarna de politie onderstaande zaken heeft onderzocht.

De man heeft bekend op 4 oktober 2004 een straatroof te hebben gepleegd op een ouder echtpaar. Dit gebeurde in de Bilgaardpassage omstreeks 08.20 uur. De verdachte nam onder bedreiging van een mes, waarmee hij stekende bewegingen naar de man maakte, een tas met boodschappen mee.

Op 22 oktober 2004 nam de verdachte vanuit de Weberstraat te Leeuwarden een Opel Astra weg. Uit de auto nam de man een kist gereedschap en een hoed. Hij heeft daarna wat in de auto rondgereden totdat de benzine op was. De auto is door de man achtergelaten op de Pieter Sipmawei. De eigenaar heeft ondertussen zijn auto terug.

In de maanden juni en juli 2005 heeft de man in twee personenauto's ingebroken in de Groene Ster. Door het portierruit aan de passagierszijde met een voorwerp te verbreken verschafte hij zich toegang tot de auto's. Tot tweemaal toe nam hij een portemonnee uit de auto's weg. Opvallend is dat van beide diefstallen geen aangifte is gedaan. Wellicht dat de slachtoffers, nu de verdachte is aangehouden, alsnog aangifte willen doen.

Enkele dagen voordat hij werd aangehouden, nam de verdachte bij het Pieter Jellescollege, aan de Elzenstraat, vanuit een fietsenstalling, een groene damesfiets van het merk Rambler weg. Hij forceerde het hangslot. Van deze zaak heeft de politie geen aangifte ontvangen.

Tenslotte bekende de verdachte dat hij zich het laatste half jaar van 1999 schuldig heeft gemaakt aan een groot aantal inbraken in caravans en bungalows op campings in de Gooi en Vechtstreek. Waarschijnlijk heeft hij in die tijd meer dan 100-maal ingebroken. Naar deze inbraken doet de politie Utrecht nog onderzoek.
Provincie:
Tag(s):