dinsdag, 3. mei 2005 - 19:26

29.000 fans naar Amstel Cup-finale

De Amstel Cup-finalisten, Willem II en PSV, kunnen zondag 29 mei met respectievelijk zeventien- en twaalfduizend supporters afreizen naar Rotterdam. De KNVB, de gemeente Rotterdam en de politie Rotterdam-Rijnmond hebben hierover overeenstemming bereikt met de clubs, waarmee volledig tegemoet is gekomen aan hun wensen.

Zowel de Tilburgers als de Eindhovenaren hebben in overleg met betrokkenen een plan opgesteld voor de wijze waarop hun kaarten worden gedistribueerd en de manier waarop de supportersscharen naar De Kuip vervoerd worden. De (voor)verkoop voor de aanhang van Willem II start morgen, woensdag 4 mei, terwijl PSV-fans vanaf zaterdag 7 mei een toegangsbewijs kunnen aanschaffen.

Ook neutrale toeschouwers kunnen vanaf morgen een kaartje aanschaffen via de TicketBox-verkooppunten. Voorwaarde is wel dat men in bezit is van een seizoen Club Card van een van de betaaldvoetbalclubs.

De KNVB heeft, evenals de afgelopen jaren, alle vierduizend scheidsrechters uit het amateurvoetbal uitgenodigd voor de 'cup final' als dank voor hun bewezen diensten bij het leiden van de 30.000 duels die iedere week worden gespeeld. Verder zijn kaarten gereserveerd voor stewards en vrijwilligers van de betaaldvoetbalclubs. Met een speciale actie wil de voetbalbond deze groep mensen, die wekelijks hun mannetje staat bij de organisatie van de duels in het betaald voetbal, belonen voor hun inzet. Zij kunnen tegen sterk gereduceerd tarief de finale bijwonen.
Categorie:
Tag(s):