woensdag, 27. juli 2005 - 21:30

2e dag fietsvierdaagse met hindernissen

Op de dag van de Fiets4daagse werden ook weer de nodige kilometers afgelegd in het Drentse landschap.
<BR>Bij Gasteren moest men een hindernis nemen i.v.m. wegwerkzaamheden. De fietsers moesten omrijden of door het losse zand langs de werkzaamheden lopen.
<BR>De rit vandaag was de Zuidlaren-route van 40km en kwam door o.a. Zeegse, Zuidlaren, Anloo, Gasteren en Balloo. In het kader van het thema ‘Hemels Drenthe’ waren er langs de route verschillende kerken te bezichtigen.

Bij de controlepost in Anloo was tevens een klein marktje en was er gelegenheid om even uit te rusten.

Af en toe regende het een beetje, maar de temperatuur was perfect om te fietsen.

Het grootste en gezelligste fietsevenement van Nederland staat dit jaar in het teken van ‘Hemels Drenthe’ met onder andere aandacht voor sterren en planeten, geloof en bijgeloof. Op diverse themalocaties worden er excursies, ‘hemelse’ voorstellingen of workshops georganiseerd. Emmen is één van de vijf Drentse startplaatsen. Tijdens de fiets4Daagse (26 - 29 juli) kunt u ontdekken wat dé fietsprovincie van Nederland allemaal voor moois te bieden heeft: bossen, heidevelden, zandverstuivingen, prehistorische hunebedden, schaapskuddes, prachtige brinkdorpen met terrasjes en leuke winkeltjes, (dag)attracties en bezienswaardigheden.

© BON / foto's:Ton Seemann
Provincie:
Tag(s):