zaterdag, 12. maart 2005 - 11:27

3 Gewonden bij woningbrand

Hoensbroek

Drie personen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een woningbrand in Hoensbroek. De slachtoffers werden met rookvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd. Twee slachtoffers waren de bewoners van het pand, een derde slachtoffer was een baby uit een aangrenzende woning. Rond 01:30 uur ontstond om nog onbekende redenen, brand in een woning aan de Bakkerstraat. De gealarmeerde brandweer had de brand snel onder controle.
<BR>

Enkele bewoners raakten door de brand ingesloten. Een toegeschoten buurtbewoner heeft nog geprobeerd om bij de bewoners te komen. Dit lukt hem echter niet. Uiteindelijk wist de brandweer de mensen wel te bereiken.
Na behandeling in het ziekenhuis mocht de baby weer naar huis. De overige twee slachtoffers, een man en een vrouw, bleven ter observatie in het ziekenhuis.

Even na 07:00 uur stond dezelfde woning weer in brand, waarbij de vlammen uit het dak sloegen. Hierbij werd er ook schade veroorzaakt aan de aangrenzende woningen. De bewoners van die huizen werden tijdig geëvacueerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor bij deze tweede brand. De politie onderzoekt hoe beide branden zijn ontstaan. © BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):