dinsdag, 23. augustus 2005 - 11:57

3D beelden bekijken zonder hulpmiddelen

Het bedrijf 'io2technology' heeft een apparaat ontwikkeld dat 3D beelden kan weergeven die zonder bril of andere hulpmiddelen bekeken kunnen worden.

Het 'Heliodisplay', zoals het apparaat genoemd wordt, hoeft alleen aangesloten te worden op een stroomvoorziening en een bron waar de beelden vandaan komen, bijvoorbeeld computer, tv, dvd speler en dergelijke. Vervolgens kunnen de beelden zonder extra hulpmiddelen onder bijna alle omstandigheden, behalve direct zonlicht, bekeken worden. Verder meldt io2technology dat het apparaat met lasers werkt en daarom geen veranderingen aanbrengt in de lucht van de kamer waar het apparaat staat.

Naast 3D beelden kan het apparaat ook 2D beelden tonen, zodat het mogelijk is dat de computergebruiker het apparaat als touchscreen kan gebruiken. Verder kunnen 3D objecten getoond worden en vervolgens kunnen deze gedraaid, versleept, vergoot of verkleind worden met behulp van handbewegingen in het getoonde beeld.

Voor een verbinding met de computer beschikt het Heliodisplay over een standaard VGA aansluiting. Verder beschikt het apparaat ook over een RGB aansluiting en een USB aansluiting.

Voor meer informatie kunt U kijken op de website van io2technology.
Categorie:
Tag(s):