zaterdag, 24. december 2005 - 16:33

3FM DJ's zamelen ruim 2 miljoen euro in voor Congo

Utrecht

De drie 3FM deejays Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes hebben met hun ‘Serious Request’ €1.203.549 euro ingezameld voor Congo. Deze uitslag werd zaterdagmiddag rond 16.30 bekendgemaakt. Dit bedrag werd vervolgens door de regering nog eens verhoogd met 1 miljoen euro. Daarnaast kan het bedrag de komende dagen nog toenemen door donaties.

Popzender 3FM heeft samen met het Rode Kruis onder de titel ‘Red een kind in Congo’ de afgelopen zes dagen geld ingezameld. Het geld komt ten goede aan oorlogskinderen in het Afrikaanse land en zal worden besteed aan gezondheidszorg en familiehereniging.

De drie populaire dj’s hebben sinds maandagochtend ‘opgesloten’ gezeten in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. Hierbij draaiden zij tegen betaling verzoeknummers, waarbij ze elkaar in shifts afwisselen. Uit solidariteit hebben zij de afgelopen dagen niet gegeten. Zaterdagmiddag om 16.00 uur mochten zij het huis verlaten.

Voor Giel Beelen en Wouter van der Goes was het de tweede keer dat zij in de week voor kerst in het Glazen Huis aan de ‘Serious Request’ deelnamen. Vorig jaar werd er ruim 900.000 euro gedoneerd voor het draaien van plaatjes. Toen werd het geld ingezameld voor Darfur.
Provincie:
Tag(s):