zaterdag, 26. februari 2005 - 13:35

40 Jaar Bärwalt

Maastricht

Galerie Bärwalt bestaat 40 jaar. Zaterdag stond geheel in het teken van de opening van een bijzondere expositie. COBRA-kunstenaar Corneille en beeldhouwer Caïus Spronken presenteerden in hoogsteigen persoon hun kunst aan het publiek.
<BR>Minister Maria van der Hoeven was uitgenodigd voor het openingswoord ter gelegenheid van het jubileum van de Galerie.

Galeriehouder Karl Heinz Bärwaldt vindt 40 jaar de tijd om, naar eigen zeggen, een extra impuls te geven aan de dynamische kunstscène in de Limburgse hoofdstad.
Dit gebeurt middels en aantal jubileumactiviteiten, waarvan de uiteindelijke opbrengsten ten goede zullen komen aan een kunstzinnig doel in de stad.

Er zullen in de loop van het jaar een aantal kunstwerken van de aan de galerie verbonden kunstenaars bij opbod geveild worden. Daarnaast wordt er via donaties ook een bedrag bijeengebracht voor het doel.

Wethouder van Cultuur en Middelen Jean Jacobs zal dit voorjaar bekend maken, welke organisatie of aan welk project het bedrag ten goede komt. In december wordt de totale opbrengst tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd.
40 Jaar Galerie Bärwalt. 40 jaar kunst in Maastricht.

© BON Tekst/foto(archief) Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):