dinsdag, 20. december 2005 - 23:29

4,5 Miljoen betalingen zorgtoeslag en huurtoeslag

Den Haag

Dinsdag heeft de Belastingdienst een start gemaakt met de eerste betalingen van de zorgtoeslag en de huurtoeslag. 3,8 miljoen huishoudens hebben de zorgtoeslag voor de maand januari op hun rekening gestort gekregen. 740.000 huishoudens ontvingen tevens de huurtoeslag voor januari 2006. In totaal zijn er ruim 4,5 miljoen betalingen gedaan.
<BR>Bij de meeste mensen viel vandaag de envelop van de belastingdienst in de brievenbus.

De mensen die de aanvraagformulieren vóór begin november hebben ingestuurd en vandaag de toeslagen nog niet hebben ontvangen, kunnen op 30 december de toeslagen voor januari op hun rekening ontvangen. De zorgtoeslag en de huurtoeslag worden uitbetaald in maandelijkse termijnen. Als het jaarbedrag lager is dan 60 euro, wordt er in één keer in december uitbetaald.

Mensen die later dan de deadline van 1 november, maar vóór 1 december een aanvraag indienden, ontvangen een dubbele uitbetaling van het maandbedrag in januari. Daarna geldt dat de eerste maandelijkse uitbetaling uiterlijk 8 weken na de aanvraag plaatsvindt. De toeslagen voor het jaar 2006 kunnen nog tot 1 april 2007 aangevraagd worden.
Categorie:
Tag(s):