zondag, 24. april 2005 - 17:31

46 Arrestaties bij mega dance-feest

Heerenveen

Tijdens het Dancefeest Masters of Hardcore, dat plaats vondt in Thialf Heerenveen, zijn 46 mensen aangehouden. Het dance-festijn, dat plaatsvond in de nacht van 23 op 24 april, trok volgens de politie ruim 15.000 bezoekers.

De meeste aanhoudingen werden gedaan voor het bezit hebben van drugs, zoals XTC, speed en GHB.
Eén persoon werd aangehouden i.v.m. lokaalvredebreuk; na vordering wilde hij het Thialf complex niet verlaten. Drie personen werden aangehouden voor wapenbezit, zij droegen een boksbeugel bij zich. Tijdens de alcoholcontrole rond Thialf en het centrum van Heerenveen, werden slechts 2 bestuurders betrapt op rijden onder invloed. 12 Zaken werden vanwege het geringe feit geseponeerd.

Doordat de arrestanten op het bureau direct door een team van rechercheurs en medewerkers van het Openbaar Ministerie werden opgevangen, konden alle aanhoudingen direct afgehandeld worden; de overtreders kregen direct een dagvaardiging of een boete mee naar huis. De uitgeschreven boetes liepen uiteen van € 180,- tot € 692,-.

Totaal werden door de politie 134 medewerkers uit verschillende teams ingezet: het crimeteam recherche, Bijzondere Wetten, Arrestanten vervoer en verzorging, Fryske Dyken met alcohol controles, medewerkers van de reguliere nachtdienst en de spoorwegpolitie voor het begeleiden van de treinen en het beveiligen van het NS station bij Thialf. Gezien het aantal bezoekers spreekt de politie over een rustig en ordentelijk verloop van de avond. ©BON
Provincie:
Tag(s):